Ako sa dá vyformovať postava aj bez činiek ?

Ako sa dá vyformovať postava aj bez činiek a závažia?

Pre naše telo je telesné cvičenie veľmi dôležité, to vie každý. Naše svaly a kostra potrebujú pohyb. Svaly vytvárajú kostre oporu, a pre svoje správne fungovanie potrebujú určité napätie a pružnosť. Pružné a pevné svalstvo chráni chrbticu a kĺby pred poškodením. Stabilizujú telo v pohybe aj v pokoji.
Nie každý však vie, ako cvičiť správne...V praxi v našom štúdiu BODYMAS sa ako masér a lektor SM Systému častokrát stretávam s prípadmi, keď sa pacienti v horlivej snahe schudnúť či „začať sa konečne hýbať“ pustia do masívneho trénovania s činkami, čím si však častokrát sami spôsobia zhoršenie zdravotného stavu a koniec – koncov sú nútení hlaďať aj iné riešenia.

A tu je namieste otázka:

Ak chcem spevniť svalstvo alebo schudnúť, musím chodiť do posilňovne?

Máme pre vás dobrú správu.
Cvičenie vo fitnes centre nie je nevyhnutné. Efektívne sa dá cvičiť aj pohodlne doma.
Stačí, keď si zadovážite jednu z tých bez pochyby najlepších  tréningových pomôcok a tou je odporová guma alebo elastická páska.

Je to nenáročná pomôcka s ohľadom na priestor ale prinesie Vám aj nemalú finančnú úsporu. Cvičením s gumami ušetríte napr. na mesačných poplatkoch za vstup do fitnes centra. Gumy si môžete pohodlne zbaliť do tašky a prenášať na miesta, kde chcete cvičiť – kedykoľvek a kdekoľvek.
Gumy môžete upevniť o rôzne prekážky ( lavičku v parku, strom, nábytok ), alebo môžete cvičiť tak, že gumu držíte v rukách poprípade si ju založíte za nohy.

NEW_Multi_Exercise_Resisted-Push-Ups_Hard_1 

 

S odporovými gumami si posilníte svalstvo celého tela a zároveň schudnete. Vytvarujete si svoju vysnívanú postavu. Môžete si vyriešiť rôzne zdravotné problémy napríklad vysunuté platničky, skoliózu, svalové dysbalancie, odstránite zlé držanie tela, bolesti hlavy, bolesti kĺbov, bolesti chrbtice, zlepšíte mobilitu, urýchlite zotavovanie po úraze a podobne.

Ich využitie je veľmi komplexné a sú vhodné pre každého.

Venujete sa bojovým športom, hráte futbal, beháte, posilňujete? Zvýšte kvalitu svojich tréningov pomocou odporových gúm  - vyberte si sú správnu gumu/pásku pre Vás z našej pestrej ponuky.

Pomocou odporových gúm zlepšite svoju rýchlosť, vytrvalosť, silu aj výbušnosť, koordináciu a stabilitu. Odporová guma by nemala chýbať v povinnej výbave žiadneho nadšenca pre zdravý životný štýl a tiež v každej dobrej posilňovni.

Multi_Exercise_Donkey-Kick_2

 

Ako funguje cvičenie s odporovými páskami?

Odporová guma kladie pri cvičení odpor a stimuluje svalstvo k námahe. Odporové gumy majú rôznu silu napätia - odporu, šírku a dĺžku. Pre ľahšiu orientáciu sú farebne rozlíšené podľa obtiažnosti. Zvyčajne majú gumy svetlejšej farby nižšie napätie ako tmavšej farby. Cvičiť začnite s gumou so slabším odporom a postupne prechádzajte na silnejší odpor.

miniband setMulti_Product_Single_Orange_Health_1x1multi kotva flexvit

 

V našej ponuke majú široké zastúpenie odporové gumy nemeckej značky FLEXVIT , ktoré majú v porovnaní s inými bežne dostupnými páskami nemalé výhody:

  • Pásky FLEXVIT sú ľahké, všestranné a vysoko efektívne.
  • Majú dlhú životnosť a odolnosť.
  • Špeciálny textilný materiál je na pokožke príjemný, neodiera, je vhodný pre alergikov.
  • Žiadny zápach z gumy, žiadne ťahanie a žiadne náhle trhanie.
  • Vyrobené v Nemecku podľa normy OEKO-TEX® .
  • Dajú sa prať až pri teplote 60 ° C.

U elastických odporových gúm oceníte najmä ich :

  • univerzálnosť
  • šetrnosť voči kĺbom
  • všestrannosť
  • holistický princíp
  • variabilitu
  • cenovú výhodnosť

 

Krátka ukážka cvikov páskami:

 

Odporové gumy sú ideálnym doplnkom spolu s ďalšími pomôckami na cvičenie a regeneráciu, napríklad aj v kombinácii s cvičením SM SYSTÉM / SPS.


Cviky vhodné pre Vás Vám radi predvedieme aj
v rámci individuálnej cvičebnej lekcie osobne v našom Liečebnom a regeneračnom štúdiu BODYMAS v Námestove, pod vedením maséra a certifikovaného lektora Juraja Volfa.

 

Neviete, ktorá páska je vhodná pre Váš tréning?
Kliknite na našu infografiku a na prvý pohľad zistite, ktorá páska je pre vás tá správna.
Ak si neviete vybrať, neváhajte nás kontaktovať, radi Vám poradíme.

tabulka infografika flexvit

 

juraj volf o nas
Autor článku: Juraj Volf - masér, certifikovaný lektor metódy SM Systém/SPS